Monet ihmiset joutuvat työskentelemään vaarallisissa työolosuhteissa, koska useilla aloilla käytetään myrkyllisiä kaasukomponentteja. Pelastustehtävissä, laboratorioissa ja satamissa työskentelevät henkilöt kohtaavat usein erilaisia yhdisteitä ja tilanteita, jotka saattavat aiheuttaa vakavan terveysvaaran.

Gasmet tarjoaa ensiluokkaisia kaasuanalysaattoreita ja edistää määrätietoisesti asiakkaiden työturvallisuutta aikaa ja kustannuksia säästävillä ratkaisuilla.

vaaralliset kaasut

Vaaralliset kaasut

Monilla kaasuilla voi olla haitallisia lyhyt- tai pitkäaikaisia terveysvaikutuksia. Pahimmassa tapauksessa oireet kehittyvät hitaasti ja ilmenevät vuosia jatkuneen altistuksen jälkeen, jolloin ne voivat johtaa vakaviin terveysongelmiin. Hiilimonoksidi, formaldehydi, tolueeni, fosfiini ja haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC) ovat vain pieni osa mahdollisista yhdisteistä, joita ihmiset voivat kohdata. Erilaisten kaasukomponenttien suuren määrän vuoksi niiden tunnistamiseen ja mittaamiseen käytettyjen laitteiden on oltava luotettavia ja pystyttävä tunnistamaan tuntemattomatkin kaasut.

Työsuojelun sovellukset

  • Kokemuksen perusteella jopa 20 prosenttia kuljetuskonteista sisältää myrkyllisiä kaasuja, mikä aiheuttaa terveysriskin niitä avaaville tai purkaville työntekijöille. Nämä yhdisteet ovat peräisin joko tuholaisten torjunnasta tai konttien sisällä olevista tavaroista. Suljettujen tilojen täsmällinen ja kustannustehokas analysointi on välttämätöntä, jotta kontteja käsittelevien työntekijöiden turvallisuus voidaan taata. Jokainen tarkistus hidastaa konttien matkaa, joten paikan päällä saatavat tulokset säästävät sekä aikaa että rahaa.
  • Pelastustyöntekijät, kemikaalien ja muiden vaarallisten aineiden parissa työskentelevät HAZMAT-yksiköt sekä kemiallisilta, biologisilta, säteily- ja ydinvaaroilta suojaavat CBRN-yksiköt kohtaavat tuntemattomia uhkia jatkuvasti. Aina ei ole mahdollista tietää etukäteen, mitä HAZMAT-tilanteessa tulee vastaan, joten kaasujen tunnistaminen ja mittaaminen on välttämätöntä. Parhaan mahdollisen teknologian käyttäminen HAZMAT-näytteiden ottoon on kuin henkivakuutus, joka varmistaa kaikkien turvallisuuden.
  • Sisäilman laatu on olennainen osa työhygieniaa. Laatuun vaikuttaa moni tekijä, kuten kaasut, hiukkaset ja mikrobit. Hiilimonoksidin ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden kaltaisilla kaasuilla voi olla lyhyt- tai pitkäaikaisia terveysvaikutuksia esimerkiksi laboratorioissa tai tuotantolaitoksissa työskenteleville henkilöille. Sisäilman mittaaminen ja analysointi onkin tärkeää mahdollisten terveysvaikutusten arvioimiseksi.
  • Palamistuotteiden näytteistys ja analysointi on tärkeä osa tulipalojen ympäristövaikutusten ja hengenvaaran arviointia. Palamistuotteiden koostumuksen testaaminen on haaste kaasujen mittaamiseen käytetyille analyysilaitteille. Kiinnostavien aineiden ja pitoisuuksien kirjo on erittäin suuri, ja palamistuotteiden vaativa ympäristö on haastavaa näytteenotolle.

Oletko epävarma soveltuuko Gasmetin ratkaisut sovellukseenne? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, jotka auttavat mielellään kaikissa kaasumittauksiin liittyvissä kysymyksissä.

vaarallisten kaasujen mittaaminen

Työkaluja vaarallisten kaasujen mittaamiseen

Tavoitteemme on tarjota työkaluja, jotka takaavat turvalliset työolot ja asuinympäristöt. Kehitämme ja tuotamme teknologiaa, joka voi vähentää vaarallisia tilanteita ja jopa kuolemantapauksia merkittävästi. Gasmetin kannettavat kaasuanalysaattorit ovat täydellisiä työkaluja tällaisiin käyttökohteisiin, koska ne pystyvät mittaamaan useita kaasua samanaikaisesti, uusia komponentteja voi lisätä analyysiin ilman laitemuutoksia, ja tulokset saadaan paikan päällä.

GT5000 Terran kaltaisilla kaasuanalysaattoreilla on mahdollista mitata samanaikaisesti jopa 50 kaasua ilman erillistä näytteenottoa. Tulokset saadaan välittömästi, mikä säästää aikaa huomattavasti. Erillisen näytteenoton poisjääminen säästää myös kuluja, koska näytteenottoprosessiin ei tarvita kulutustarvikkeita. Laajan näytekirjastomme ansiosta näytteet voidaan analysoida tuntemattomien kaasujen varalta myös jälkikäteen, jolloin kaikki mahdolliset uhat saadaan tunnistettua ja mitattua. Langaton toiminta varmistaa käyttäjäturvallisuuden eri tilanteissa, kuten vaarallisiin aineisiin liittyvissä tapaturmissa. Nopea käyttöönotto ja mahdollisuus saada tulokset sekunneissa auttaa käyttäjiä tekemään tietoihin perustuvia päätöksiä kentällä.

kaasunalaysaattori ja ohjelmisto

Kokonaisvaltainen ratkaisu – kaasuanalysaattori ja ohjelmisto

Gasmetin kaasuanalysaattori on optimaalinen ratkaisu täysin automatisoidun datan arvioinnin ja manuaalisen IR-spektrin mittaamisen välissä. Kestävää, luotettavaa ja helppokäyttöistä analysaattoria voi käyttää Calcmet-ohjelmistolla Windows-tabletilla tai -kannettavalla. Ohjelmisto kerää, tallentaa ja visualisoi näytekaasun FTIR-spektrin sekä analysoi kunkin kaasun pitoisuuden. Ohjelmisto maksimoi kannettavuuden ja helppokäyttöisyyden. Se mahdollistaa myös mittaukset yhdellä klikkauksella sekä välittömät tulokset.

FTIR-teknologiaa vaarallisten kaasujen analysointiin

Gasmetin kaasuanalysaattorit perustuvat FTIR-teknologiaan eli Fourier-muunnosta hyödyntävään infrapunaspektroskopiaan. FTIR on ainutlaatuinen verrattuna moniin muihin tekniikoihin, koska se mittaa kaikki kaasut lukemalla koko infrapunaspektrin kerralla. Tämän takia uusia kaasuja ja yhdisteitä voidaan lisätä analyysiin helposti tekemättä laitemuutoksia tai vaihtamatta analysaattoria. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ensimmäisten mittausten jälkeen voidaan analysoida, tunnistaa ja mitata vielä useampia kaasuja. FTIR säästää sekä aikaa että rahaa, koska näytteitä ei tarvitse lähettää kolmannen osapuolen laboratorioon, vaan tulokset ovat heti valmiina analyysia varten.

Ymmärtääksesi FTIR-teknologian todellisen voiman, lataa englanninkielinen FTIR-oppaamme.

Lataa opas tästä.

 

gasmet ja vaaralliset kaasut

Miksi Gasmet?

Kannettavan FTIR-kaasuanalysaattorin ostaminen on merkittävä investointi, ja on työlästä vertailla kaikkia markkinoilla olevia vaihtoehtoja. Asiakkaat haluavat kumppanin, joka ymmärtää asiakkaiden muuttuvia tarpeita parhaiten ja tarjoaa jatkuvaa tukea. Ymmärrämme näitä tarpeita, ja tarjoamme joustavia ja tutkitusti toimivia ratkaisuja, jotka vastaavat kaikkiin kaasuanalysointitarpeisiisi. Autamme sinua valitsemaan oikean teknologian ja ratkaisut, joilla varmistat, että hyödyt investoinnistasi. Laaja kumppaniverkostomme tarjoaa samalla ensiluokkaista asiakaspalvelua.

Palvelu ja tuki

Gasmet tekee yhteistyötä kanssasi tarjotakseen juuri sinun tarpeisiisi räätälöityä korkealuokkaista palvelua. Toteutamme tämän varmistamalla, että meillä on tarvittava osaaminen ja reagoimalla nopeasti. Saavuttaaksemme tämän tavoitteen investoimme jatkuvasti osaavan henkilöstömme kouluttamiseen, jotta insinöörimme voivat tarjota asiakkaidemme odottamaa tukea. Jakelijaverkostomme auttaa meitä tässä tehtävässä.

Maailmanlaajuinen asiakaskunta

Gasmet on toimittanut kaasuanalysaattoreita joka puolelle maailmaa. Meillä on paljon kokemusta huippuluokan ratkaisuista eri käyttötarkoituksiin aina saastuneen maan mittauksesta kuljetuskonttien tarkistamiseen.

Gasmet tarjoaa ratkaisuja seuraaviin sovelluksiin

> Konttimittaus
> Pelastustoimi
> Palo- ja materiaalitestaus
> Työhygienia

Voit olla myös suoraan yhteydessä meihin. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä liittyen kaasujen mittaamiseen ja analysointiin.

Ota Yhteyttä

Miksi valita Gasmet kaasumittaus-kumppaniksi?

Tässä on viisi tärkeintä syytä, miksi meidät kannattaa valita kumppaniksi:

  • Monikomponenttisuus – usean kaasun mittaus yhtä aikaa
  • Uusien kaasujen lisääminen on helppoa – ei tarvetta laitteistomuutoksille
  • Päästömittausjärjestelmät ovat saatavissa sertifioituina (TÜV, MCERTS)
  • Kannettavan FTIR-analysaattorin avulla voit viedä laboratorion kentälle
  • Yksinkertainen ja edullinen kalibrointi – Gasmetin analysaattoreita ei tarvitse vertailu- tai uudelleenkalibroida, taustaspektrin mittaus typellä riittää